Evde limon nasıl yetişir?

Evde limon nasıl yetişir?

Gündem

Paylaş

Narenciye gurubunun en faydalı meyvelrinden birisi de limondur. Ülkemizde en fazla Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişir. Fakat evde limon yetiştirmek de son derece kolaydır. Peki, limon çekirdeği nasıl ekilir? Limon çekirdeği nasıl çimlenir? Limon ekme yöntemleri haberimizde.

Limon çekirdeği nasıl ekilir? 

Önce limonu ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve limonun taze olmasına özen gösterin.Limon çekirdeğinin üzerinde yer alan kabuğu, bıçak yardımıyla uç kısmından nazikçe açın. Bu kabuk epey serttir ve çimlendirme süresinin uzamasına yol açabilir. Bu sebeple limon çekirdeğinin kabuğu mutlaka çıkarılmalıdır.

İlgili Haber
Avokado çekirdeği nasıl filizlendirilir?
Avokado çekirdeği nasıl filizlendirilir?

Paylaş

Bir miktar pamuğu ve havlu kağıdı ıslatarak soyulmuş çekirdekleri bunun içine koyun.Bu ıslak pamuğu ya da kağıt havluyu içindeki çekirdeklerle beraber buzdolabı poşetine koyun, ağzını sıkı bir şekilde bağlayın. Karanlık bir ortamda en az 10 gün beklemeye bırakın. 10 gün geçtikten sonra kağıt havluyu poşetten çıkardığınızda limon çekirdeklerinin filizlenmeye başladığına tanık olacaksınız.Filizlenince yaprak kısmı yukarıya, kök kısmı toprağa gelecek biçimde ufak bir saksının içerisine ekin.

Paylaş

Fazla dibe ekilmemelidir. Çekirdeğin yarısını dışarıda, kökünü de tamamıyla içeride bırakın. Limon çekirdeği ortalama 3-4 hafta içinde bir hayli uzayacaktır. Zira limon çekirdeği oldukça hızlı büyür.Limon ağacı doğrudan güneşe maruz bırakılmamalıdır. Fakat gün ışığını ve açık havayı sever. O yüzden balkonda yetiştirmeniz önerilir. Bu ağaç bol suyu da sever ancak toprağı henüz ıslakken su verilmemelidir. Tabii susuz kalmaması için sık aralıklarla da kontrol edilmelidir.

limon çekirdeği nasıl dikilir limon çekirdeği nasıl filizlenir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir