Kuzey Afrika'dan İspanya'ya gitmeye çalışan kumpassız muhacirleri taşıyan bot battı: 39 ölü

Kuzey Afrika’dan İspanya’ya gitmeye çalışan kumpassız muhacirleri taşıyan bot battı: 39 ölü

Gündem

İspanya haber ajansı EFE’nin Kanarya Adaları Acil Dayanak Müesseseyi yetkililerine sabrederek yayımladığı habere göre, Kanarya Adaları’nın 250 km kadar sarihinde kumpassız muhacirleri taşıyan botun yarı batmış ve yıkılmış halde bulunduğu kaydedildi.

BİR KADIN KURTULDU

Botta bulunan 30 yaşlarındaki kadın muhacirin yaşamda kalmayı muvaffak olduğunu ve yanındaki iki şahsın ölü olduğunu belirten yetkililer, üzgün vakadan kurtulan kadının botta 40 birey olduklarını söylediğini ifade etti.

KUMPASSIZ GÖÇTE CİDDİ BİR ÇOĞALIŞ VAR

Akışkan kaybı başta olmak üzere bazı sağlık meseleleri bulunan kadının helikopterle alınarak sağlık kurumuna kaldırıldığı belirtildi. Öbür yandan son yarıyıllarda Kuzey Afrika kıyılarından Kanarya Adaları’na doğru kumpassız göçte ciddi çoğalış görülüyor. İspanyol yetkililer, bu sene 15 Ağustos’a kadar 218 tekne veya botla 8 bin 222 kumpassız muhacirin Kanarya Adaları’na geldiğini ve bir evvelki senenin aynı yarıyılına oranla yüzde 144’lük çoğalış olduğunu açıkladı.

230’DAN FAZLA MUHACİR YAŞAMINI KAYBETTİ

Resmi bilgilere göre, Kanarya Adaları’na büyü yolunda bu sene 230’dan fazla kumpassız muhacir boğularak veya akışkan kaybından yaşamını kaybetti. Sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ise Kuzey Afrika kıyılarından yola çıkan ancak sonucu meçhul çok rakamda tekne bulunduğundan ölü rakamının çok daha fazla olabileceğini söylüyor.

Kuzey Afrika'dan İspanya'ya gitmeye çalışan düzensiz göçmenleri taşıyan bot battı: 39 ölü



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir