Washington DC'deki bomba paniği kuşkulunun teslim olmasıyla sona erdi

Washington DC’deki bomba paniği kuşkulunun teslim olmasıyla sona erdi

Gündem

ABD’nin başkenti Washington DC’de patlayıcı aygıt bulunduğundan şüphelenilen taşıtın sürücüsü saatler sonra güvenlik eforlarına teslim oldu.

ABD’nin başkenti Washington DC’de içerisinde patlayıcı aygıt olduğundan şüphelenilen taşıt paniğe neden olmuş, güvenlik eforları Kurultay Binası Kütüphanesi etrafındaki bulunan taşıt sebebi ile kütüphane etrafındaki binaların tahliye etmişti. Saatler süren görüşmenin ardından 49 yaşındaki Floyd Ray Roseberry isimli kuşkulu, güvenlik eforlarına teslim oldu.

Roseberry’nin teslim olmasının ardından açıklama yapan Kurultay Polis Şefi Thomas Manger, Kurultay Binası yakınlarında taşıtında bomba bulunduğunu iddia eden zanlının teslim olduğunu ve vakasız bir biçimde nezaretine alındığını aktardı. Kuşkulunun emelinin ne olduğunu henüz bilmediklerini belirten Manger, taşıtın yetkililer tarafından arandığını ve vasıtada hala patlayıcı olup olmadığını bilmediklerini ve hala “faal bir vaka yeri” olduğunu açıkladı.

Manger ayrıca, yetkililerin Roseberyy ile yazı tahtası aracılığıyla görüşmeye çalıştığını ifade ederek, Roseberry’e robot desteği ile bir telefon sevk edildiğini ancak kullanmayı yalanladığını aktardı. Manger, şu ana kadar kuşkulunun başkalarıyla birlikte hareket ettiğine dair “hiçbir belirti” olmadığını ifade etti.

Sosyal medyadan canlı yayın yaptı

Roseberry, sosyal medya hesabı üzerinden 30 dakikalık bir canlı yayın yapmış, ABD Başkanı Joe Biden’ın istifa etmesini istemişti. Yayında devrimin başladığını belirten Roseberry, elinde patlayıcı olduğunu iddia ettiği tenekeyi ve fünyesini göstermişti. – WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir