Yaşlı bayandan dinleyerek marka kurdu! Şimdi ürettiği kozalak pekmezini tüm Türkiye'ye yolluyor

Yaşlı bayandan dinleyerek marka kurdu! Şimdi ürettiği kozalak pekmezini tüm Türkiye’ye yolluyor

Gündem

Onikişubat ilçesi Hartlap Semti kırsalında yaşayan 3 çocuk annesi Rahime Nacar, konut ekonomisine katkı sunmak için iş arayışına girdi. Takribî iki sene evvel yaşlı bir komşusunun teklifi üzerine kızılçam ağaçlarından kozalak toplayarak pekmez yapım işine giren Nacar, elde ettiği pekmezlerin kilosunu internet adresi üzerinden 75 liradan satışa sunmaya başladı.

Yaşlı kadından duydu kendi markasını kurdu

Pandemi sürecinde artan arz üzerine kozalak pekmez işine ağırlık veren Nacar, ‘tabiattan gelen şifa’ adlı kendi markasını da kurarak konut ekonomisine katkı sundu.

12 SAAT ODUN ATEŞİNDE PİŞİRİYORLAR

Kızılçam ağaçlarının dallarından tek tek topladığı kozalakları 12 saat odun ateşinde pişirdikten sonra bir gün dinlenmeye alan Nacar, elde ettiği natürel pekmezin insan sıhhatine verimli olduğunu ve muhtelif hastalıklara karşı kalkan misyonu olduğunu söyledi.

Yaşlı kadından duydu kendi markasını kurdu

“TÜRKİYE’NİN BİR HAYLİ NOKTASINI YOLLUYORUM”

Nacar, “Yaptığım iş kozalak pekmezi. Tabiattan topladığımız kozalakları kaynatarak pekmez kıvamına getirip yurttaşların alkışına sunuyorum. Bunu ben yaşlı bir teyzeden duydum onun üzerine de internet üzerinden araştırmaya girdim. Şifalı olduğunu duydum ve seneler evvel de bu pekmezin yapıldığını duydum. Ufak bir tencerede başladım şu anda büyük 3-4 kazanlarda hazırlıyorum. Evvel yüksek dağlardaki kızılçam ağaçlarından kozalakları topluyorum. Topladıktan sonra devireme işi ve daha sonra kazanlarda pişiriyoruz. Pekmez kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. E-ticaretimiz, sosyal medya ve kendi etrafımızda bu mahsulü satıyorum. Türkiye’nin bir hayli noktasını yolluyorum. Özellikle pandemi yarıyılında her yaştan insan seçim ediyor” dedi.

Yaşlı kadından duydu kendi markasını kurdu
Yaşlı kadından duyarak marka kurdu! Şimdi ürettiği kozalak pekmezini tüm Türkiye'ye gönderiyor



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir